Uutisarkisto - uutiset

1
2
3
4
5
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle

Julkaistu
Yhteistoiminnalla ratkaisuja turvemaakysymykseen

Turvemaiden tulevaisuuspolut –työpajan tavoitteena oli löytää yhdessä ratkaisuja turvemaakysymykseen, kehittää yhteisymmärrystä sekä luoda ohjauskeinoja, joiden avulla turvemaiden kasvihuonepäästöjä v...

15.11.2024
Reiluus on perusta kestävälle muutokselle

Jotta ilmaston lämpeneminen ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen saadaan pysäytettyä, on kaikkien toimijoiden kannettava kortensa kekoon.

26.8.2024
Turvemaiden päästöihin kehitettiin yhdessä ratkaisuja

Turvemaiden kestävän käytön keinoja pohdittiin Viikissä 30.5. Living lab – työpajassa. Tilaisuudessa oli mukana niin järjestöjen, ministeriöiden kuin yritysten edustajia.

31.5.2024
Konsortiopäivillä päästiin taas yhteisen pöydän ääreen

Just foodissa on jo kuluneen viiden vuoden aikana saatu todella paljon aikaan ja viimeisen vuoden loppuhuipennusta pohditaan parhaillaan.

31.5.2024
Ympäristö- ja terveyshyötyjen korostaminen voi motivoida ruokavaliomuutoksiin

THL:n ja Just food -hankkeen erikoistutkijat Laura Sares-Jäske ja Laura Paalanen korostavat, että muutokset tulee mahdollistaa taloudellisesti ja tarjota selkeitä ohjeita kasvipainotteisen ruoan valmi...

31.5.2024
Suosituksia reiluun osallistamiseen

Just food -hankkeen aikana on käyty politiikkadialogia erilaisten ruokapolitiikkaan osallistuvien osapuolien kanssa useampaan otteeseen. Pohdinnan tuloksena nostamme esiin suosituksia reiluun osallist...

30.5.2024
Osallisuus reilun ruokapolitiikan tekemisessä – Just foodin politiikkadialogi Helsingissä

Kutsuimme järjestöjen ja hallinnon edustajia yhdessä pohtimaan osallisuutta ruokapolitiikan tekemisessä. Just food -hankkeen jo neljäs yhteinen politiikkadialogi järjestettiin tällä kertaa Bottalla, H...

2.5.2024
Ruokajärjestelmän kestävyysongelmia ratkotaan yhteistyöllä

Oikeudenmukainen siirtymä ilmastokestävään ja monimuotoisuutta suojelevaan ruokajärjestelmään voi tapahtua vain, jos ymmärrämme, miten ruokajärjestelmä toimii kokonaisuutena ja miten asiat vaikuttavat...

26.1.2024
Living lab -työpajassa viljelijät, paikalliset asiantuntijat ja tutkijat pohtivat yhdessä turvemaiden kestävää käyttöä

Jotta turvemaiden käytöstä aiheutuvia ilmastopäästöjä voidaan vähentää, tarvitaan koko järjestelmän laajuisia muutoksia ja toimia, jotka huomioivat paikalliset, alueelliset ja kansalliset tarpeet.

25.1.2024
Oletko jo käyttänyt Reiluustyökalua? Vastaa kyselyyn!

Mietityttääkö organisaatiosi tai yrityksesi ympäristötekojen oikeudenmukaisuus? Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden itsearviointiin.

25.1.2024
Syke ja THL tiedottavat: Kouluruokaa ilmaston hyväksi

Oppilaat toivovat kouluruokaan nykyistä enemmän monipuolisuutta, vaihtelevuutta ja makua. Tämä vaatii reseptiikan kehittämistä.

12.12.2023
Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua – uudet ravitsemussuositukset kaikkien käyttöön

Just food ja Leg4Life ovat vuodesta 2019 alkaen tutkineet ruokajärjestelmän mahdollisuuksia ja keinoja siirtymässä kohti terveellisempää ja kestävämpää ruokajärjestelmää.

28.8.2023
Reiluustyökalun julkistamiswebinaari 24.8. klo 10: Miten ruokajärjestelmän toimijat voivat arvioida ympäristötekojen oikeudenmukaisuutta?

Elokuussa 2023 julkistamme Reiluustyökalun, joka on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on ta...

29.6.2023
Matkalla reiluun, ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään

Just food -tutkimus on painottanut tarvetta saada Suomeen kansallinen strategia, joka tukisi siirtymää kohti oikeudenmukaisempaa, monimuotoisuutta suojelevaa ja ilmastokestävää ruokajärjestelmää. Olem...

28.6.2023
Helppous, hinta ja maistuvuus auttaisivat kansalaisia pienentämään ruoan hiilijalanjälkeä - luotettavaa tietoa tarvitaan

Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käy...

20.4.2023
Kansalaisten ruoka-aika -työpajasarjan päätöstilaisuus

Tutkimushankkeet ORSI ja Just food selvittivät suomalaisten kannustimia vähähiiliseen ruokavalioon puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa. Tervetuloa kuulemaan tämän työn tuloksia torstaina 20.4. kl...

27.3.2023
Tutkimuksen viesti uudelle eduskunnalle

Kuvasimme yhdessä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman hankkeiden tutkijoiden kanssa videon uudelle eduskunnalle.

23.3.2023
Suomi tarvitsee yhdessä tehdyn, eteenpäin katsovan, kestävän ja reilun ruokastrategian

Kirjoitimme vaaliviestimme eduskuntavaaleihin 2023.

8.3.2023
Ruoka murroksessa -podcastissa kysytään miten kasvipohjaiset tuotteet muuttavat ruokajärjestelmäämme?

Kasvipohjaisten tuotteiden valikoima on meillä Suomessa huikea. Miten ne muuttavat ruokajärjestelmäämme? Siitä keskustelemme tämänkertaisessa jaksossamme.

6.2.2023
Reilu ruokamurros onnistuu yhteistyöllä

Just foodin tekemä tutkimus reilun ruokamurroksen edistämiseksi on tullut entistä ajankohtaisemmaksi, kun huoltovarmuus ja ruuan riittävyys ovat nousseet puheenaiheiksi myös Suomen kontekstissa.

20.12.2022

1
2
3
4
5
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle
  • Tulosta sivu