Yhteistoiminnalla ratkaisuja turvemaakysymykseen
Turvemaiden tulevaisuuspolut –työpajan tavoitteena oli löytää yhdessä ratkaisuja turvemaakysymykseen, kehittää yhteisymmärrystä sekä luoda ohjauskeinoja, joiden avulla turvemaiden kasvihuonepäästöjä v...
|
15.11.2024
|
Reiluus on perusta kestävälle muutokselle
Jotta ilmaston lämpeneminen ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen saadaan pysäytettyä, on kaikkien toimijoiden kannettava kortensa kekoon.
|
26.8.2024
|
Turvemaiden päästöihin kehitettiin yhdessä ratkaisuja
Turvemaiden kestävän käytön keinoja pohdittiin Viikissä 30.5. Living lab – työpajassa. Tilaisuudessa oli mukana niin järjestöjen, ministeriöiden kuin yritysten edustajia.
|
31.5.2024
|
Konsortiopäivillä päästiin taas yhteisen pöydän ääreen
Just foodissa on jo kuluneen viiden vuoden aikana saatu todella paljon aikaan ja viimeisen vuoden loppuhuipennusta pohditaan parhaillaan.
|
31.5.2024
|
Ympäristö- ja terveyshyötyjen korostaminen voi motivoida ruokavaliomuutoksiin
THL:n ja Just food -hankkeen erikoistutkijat Laura Sares-Jäske ja Laura Paalanen korostavat, että muutokset tulee mahdollistaa taloudellisesti ja tarjota selkeitä ohjeita kasvipainotteisen ruoan valmi...
|
31.5.2024
|
Suosituksia reiluun osallistamiseen
Just food -hankkeen aikana on käyty politiikkadialogia erilaisten ruokapolitiikkaan osallistuvien osapuolien kanssa useampaan otteeseen. Pohdinnan tuloksena nostamme esiin suosituksia reiluun osallist...
|
30.5.2024
|
Osallisuus reilun ruokapolitiikan tekemisessä – Just foodin politiikkadialogi Helsingissä
Kutsuimme järjestöjen ja hallinnon edustajia yhdessä pohtimaan osallisuutta ruokapolitiikan tekemisessä. Just food -hankkeen jo neljäs yhteinen politiikkadialogi järjestettiin tällä kertaa Bottalla, H...
|
2.5.2024
|
Ruokajärjestelmän kestävyysongelmia ratkotaan yhteistyöllä
Oikeudenmukainen siirtymä ilmastokestävään ja monimuotoisuutta suojelevaan ruokajärjestelmään voi tapahtua vain, jos ymmärrämme, miten ruokajärjestelmä toimii kokonaisuutena ja miten asiat vaikuttavat...
|
26.1.2024
|
Living lab -työpajassa viljelijät, paikalliset asiantuntijat ja tutkijat pohtivat yhdessä turvemaiden kestävää käyttöä
Jotta turvemaiden käytöstä aiheutuvia ilmastopäästöjä voidaan vähentää, tarvitaan koko järjestelmän laajuisia muutoksia ja toimia, jotka huomioivat paikalliset, alueelliset ja kansalliset tarpeet.
|
25.1.2024
|
Oletko jo käyttänyt Reiluustyökalua? Vastaa kyselyyn!
Mietityttääkö organisaatiosi tai yrityksesi ympäristötekojen oikeudenmukaisuus? Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden itsearviointiin.
|
25.1.2024
|
Syke ja THL tiedottavat: Kouluruokaa ilmaston hyväksi
Oppilaat toivovat kouluruokaan nykyistä enemmän monipuolisuutta, vaihtelevuutta ja makua. Tämä vaatii reseptiikan kehittämistä.
|
12.12.2023
|
Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua – uudet ravitsemussuositukset kaikkien käyttöön
Just food ja Leg4Life ovat vuodesta 2019 alkaen tutkineet ruokajärjestelmän mahdollisuuksia ja keinoja siirtymässä kohti terveellisempää ja kestävämpää ruokajärjestelmää.
|
28.8.2023
|
Reiluustyökalun julkistamiswebinaari 24.8. klo 10: Miten ruokajärjestelmän toimijat voivat arvioida ympäristötekojen oikeudenmukaisuutta?
Elokuussa 2023 julkistamme Reiluustyökalun, joka on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on ta...
|
29.6.2023
|
Matkalla reiluun, ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään
Just food -tutkimus on painottanut tarvetta saada Suomeen kansallinen strategia, joka tukisi siirtymää kohti oikeudenmukaisempaa, monimuotoisuutta suojelevaa ja ilmastokestävää ruokajärjestelmää. Olem...
|
28.6.2023
|
Helppous, hinta ja maistuvuus auttaisivat kansalaisia pienentämään ruoan hiilijalanjälkeä - luotettavaa tietoa tarvitaan
Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käy...
|
20.4.2023
|
Kansalaisten ruoka-aika -työpajasarjan päätöstilaisuus
Tutkimushankkeet ORSI ja Just food selvittivät suomalaisten kannustimia vähähiiliseen ruokavalioon puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa. Tervetuloa kuulemaan tämän työn tuloksia torstaina 20.4. kl...
|
27.3.2023
|
Tutkimuksen viesti uudelle eduskunnalle
Kuvasimme yhdessä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman hankkeiden tutkijoiden kanssa videon uudelle eduskunnalle.
|
23.3.2023
|
Suomi tarvitsee yhdessä tehdyn, eteenpäin katsovan, kestävän ja reilun ruokastrategian
Kirjoitimme vaaliviestimme eduskuntavaaleihin 2023.
|
8.3.2023
|
Ruoka murroksessa -podcastissa kysytään miten kasvipohjaiset tuotteet muuttavat ruokajärjestelmäämme?
Kasvipohjaisten tuotteiden valikoima on meillä Suomessa huikea. Miten ne muuttavat ruokajärjestelmäämme? Siitä keskustelemme tämänkertaisessa jaksossamme.
|
6.2.2023
|
Reilu ruokamurros onnistuu yhteistyöllä
Just foodin tekemä tutkimus reilun ruokamurroksen edistämiseksi on tullut entistä ajankohtaisemmaksi, kun huoltovarmuus ja ruuan riittävyys ovat nousseet puheenaiheiksi myös Suomen kontekstissa.
|
20.12.2022
|