Uutinen 27.3.2023 klo 16.55
Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käyttöön?
Tutkimushankkeet ORSI ja Just food selvittivät näitä kysymyksiä puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa, johon osallistui lähes 40 kansalaista Helsingistä, Mikkelistä ja Seinäjoelta. Työpajoissa kansalaiset ideoivat keinoja ruokasiirtymään yhdessä tutkijoiden kanssa. Keinoja jatkojalostettiin päättäjiltä ja ruokaketjun toimijoilta saadun palautteen pohjalta. Lopuksi Aalto yliopiston muotoilun laitoksen opiskelijat suunnittelivat ideoiden pohjalta ratkaisuehdotuksia, joilla ideoita voitaisiin toteuttaa käytännössä.
Tervetuloa kuulemaan työmme tuloksia torstaina 20.4. klo 13-16.
Tilaisuus järjestetään hybridinä Dipolissa (Otakaari 24, 02150 Espoo) ja Zoomissa.
Ohjelmassa muun muassa kommenttipuheenvuoroja kaupan, tuottajien, teollisuuden ja ministeriön edustajilta.
Voit ilmoittautua tilaisuuteen tästä.
Lisätietoja
- Just food -hankkeen johtaja, tutkimusprofessori Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, puh. 358 29 525 1252