Hyppää sisältöön

Testaa ympäristötekojen oikeudenmukaisuus Reiluustyökalun avulla! Joko olet kokeillut? Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden itsearviointiin. Tee testi niin tiedät enemmän!

Reiluustyökaluun pääset tästä.

Lautasella juuri nyt

img
Kohti kestävää ruokavaliota Suomessa 19.6.2024
Kohtuullisen pienellä ruokavaliomuutoksella voitaisiin vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa kolmanneksella, syödä samalla terveellisemmin ja alentaa ruokamenoja.
Lue lisää
img
Nurmeslaisten viljelijöiden mielestä turvepeltojen hyvä viljely pitää sisällään myös päästöjä vähentäviä toimenpiteitä 11.6.2024
Tarvitaan siis sellaista maatalouden turvemaapolitiikkaa, joka mahdollistaa näiden toimenpiteiden toteuttamisen, kirjoittaa Sara Simola Just food Blogissaan.
Lue lisää
Turvemaiden kestävän käytön keinoja pohdittiin Viikissä 30.5. Living lab – työpajassa. c) Sara Simola
Turvemaiden päästöihin kehitettiin yhdessä ratkaisuja 31.5.2024
Turvemaiden kestävän käytön keinoja pohdittiin Viikissä 30.5. Living lab – työpajassa. Tilaisuudessa oli mukana niin järjestöjen, ministeriöiden kuin yritysten edustajia.
Lue lisää
img
Konsortiopäivillä päästiin taas yhteisen pöydän ääreen 31.5.2024
Just foodissa on jo kuluneen viiden vuoden aikana saatu todella paljon aikaan ja viimeisen vuoden loppuhuipennusta pohditaan parhaillaan.
Lue lisää
img
Ympäristö- ja terveyshyötyjen korostaminen voi motivoida ruokavaliomuutoksiin 31.5.2024
THL:n ja Just food -hankkeen erikoistutkijat Laura Sares-Jäske ja Laura Paalanen korostavat, että muutokset tulee mahdollistaa taloudellisesti ja tarjota selkeitä ohjeita kasvipainotteisen ruoan valmistamiseksi.
Lue lisää
img
Suosituksia reiluun osallistamiseen 30.5.2024
Just food -hankkeen aikana on käyty politiikkadialogia erilaisten ruokapolitiikkaan osallistuvien osapuolien kanssa useampaan otteeseen. Pohdinnan tuloksena nostamme esiin suosituksia reiluun osallistamiseen.
Lue lisää
img
Osallisuus reilun ruokapolitiikan tekemisessä – Just foodin politiikkadialogi Helsingissä 2.5.2024
Kutsuimme järjestöjen ja hallinnon edustajia yhdessä pohtimaan osallisuutta ruokapolitiikan tekemisessä. Just food -hankkeen jo neljäs yhteinen politiikkadialogi järjestettiin tällä kertaa Bottalla, Helsingissä keskiviikkona 24.4.2024.
Lue lisää
img
Ruokajärjestelmän kestävyysongelmia ratkotaan yhteistyöllä 26.1.2024
Oikeudenmukainen siirtymä ilmastokestävään ja monimuotoisuutta suojelevaan ruokajärjestelmään voi tapahtua vain, jos ymmärrämme, miten ruokajärjestelmä toimii kokonaisuutena ja miten asiat vaikuttavat toisiinsa.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

  • Tulosta sivu