Hyppää sisältöön

Suomi tarvitsee vahvan kestävän ruokajärjestelmän strategian. Reilu ruokamurros onnistuu kaikkien ruokajärjestelmän toimijoiden yhteistyöllä ja jämäkällä julkisella ohjauksella.

Lue Just food -hankkeen uusin raportti ja politiikkasuositukset!

Lautasella juuri nyt

img
Suomi tarvitsee vahvan kestävän ruokajärjestelmän strategian - Just food -hankkeen uusi raportti ja politiikkasuositukset julkaistu 11.10.2022
Kasvihuonekaasupäästöjen merkittävä vähentäminen suomalaisessa ruokajärjestelmässä edellyttää laajamittaisia toimia turvemailla sekä kotieläinperäisten tuotteiden kulutuksen vähentämistä.
Lue lisää
img
Eväät reiluun ruokamurrokseen -tapahtuma – ilmoittaudu mukaan! 26.9.2022
Tervetuloa joko paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti mukaan tapahtumaan, jossa julkaistaan Just food -tutkimuksen uusin raportti ja politiikkasuositukset, joissa tutkijat antavat eväitä siihen, miten reilu ruokamurros voidaan Suomessa toteuttaa.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa keskustellaan ilmastoviisaasta kouluruoasta 21.9.2022
Tiesitkö että ruokaympäristön viihtyvyys ja ruokarauha voivat vaikuttaa myös ruoan ilmastovaikutuksiin?
Lue lisää
img
Laitumia, syysviljoja ja hyönteispölytteisiä kasveja – peltojen monimuotoisuutta voi edistää kasvivalinnoilla 18.8.2022
Kaksi vuotta sitten joukko tutkijoita kartoitti tavanomaisia ja luomuviljeltyjä peltoja, joilla kasvoi viljoja, öljykasveja, härkäpapua, kaaleja ja erityyppisiä nurmia. Tavoitteena oli selvittää, eroaako luonnon monimuotoisuus eri viljelykasvien ja tuotantotapojen välillä.
Lue lisää
Just Food hiilikannutinkokeilunostoon mansikat
Tule mukaan ruuan kulutuksen hiilikannustimet -kokeiluun! 5.8.2022
Mikä kannustaisi sinua tekemään vähähiilisempiä ruokavalintoja? Kuinka kauppa, päättäjät ja tuottajat voisivat auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa? Tule mukaan etsimään reiluja kannustimia ruuan kulutuksen hiilijalanjäljen pienentämiseen.
Lue lisää
just food blog low carbon pathways
Maatalouden oikeudenmukainen vähähiilisyyssiirtymä 3.8.2022
Ruokaturvan ja ekologisen resilienssin edistämistyöhön saattaa sisältyä kilpailevia arvoja ja tavoitteita. Uusimpaan tutkimukseensa perustuen, näiden ristiriitaisuuksien ratkaisuun pureutuu blogissaan Ellen Huan-Niemi (englanniksi).
Lue lisää
img
Kestävä ruokajärjestelmä kiinnostaa nyt kaikkia 13.6.2022
Venäjän Ukrainassa aloittamalla sodalla on ollut suuret vaikutukset kansainväliseen maatalouskauppaan ja ruokahuoltoon, ja vaikutukset ovat ulottuneet myös ruuan tuotantoon Suomessa. Ruokajärjestelmämme ja sen kestävyys on kevään aikana noussut huomattavasti aikaisempaa enemmän julkiseen keskusteluun.
Lue lisää
img
Kuuntelimme oppilaiden ääntä kouluruokailusta ja yllätyimme, tuloksena kestävän kouluruokailun keittokirja 23.5.2022
Kouluruokakeskustelu liha- ja kasvisruoan välillä käy kuumana. Oppilaiden mielissä tämä on kuitenkin toissijaista.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

 

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

Katso lisää videoitamme.

  • Tulosta sivu