Hyppää sisältöön

Reilu ruokamurros vaatii eri tavoitteita yhteensovittavaa politiikkaa ja laajaa osallistumista. Tällä videolla avaamme hankkeen ensimmäisen politiikkasuosituksen pääsanomaa.

Katso lisää videoitamme.

Lautasella juuri nyt

img
Ratkaisuja kestävän ruokajärjestelmän tulevaisuuteen 16.5.2022
Strategisen tutkimuksen neuvoston FOOD-ohjelma tarjoili päättäjille osaamistaan ratkaisulounaalla 4.5.2022.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa aiheena luonnon monimuotoisuus 3.5.2022
Biodiversiteetin tutkiminen on melko haastavaa, mutta tutkimusta tehdään koko ajan enemmän ja enemmän. Myös meistä jokainen voi tehdä paljon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi!
Lue lisää
img
Hiiliviljely maidontuotannon muutosvoimana? 29.4.2022
Haastattelimme 18 maidontuottajaa eri puolilta Suomea. Keskeisimpinä oikeudenmukaisuuden kysymyksinä nousivat esiin maatalouden kannattavuus, kokemukset syyllistävästä keskustelusta ja turvepeltojen käyttö tulevaisuudessa.
Lue lisää
img
Ruokaturva ja huoltovarmuus puhuttavat myös Ruoka murroksessa -podcastissa 14.4.2022
Erikoisjaksossa puhumme muuttuneesta maailmantilanteesta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Millaisia vaikutuksia tilanteella on ruokajärjestelmämme toimintaan ja toimijoihin? Mitä nyt pitäisi tehdä?
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa elintarvikeyritykset ympäristövastuullisuuden edistäjinä 4.4.2022
Ympäristövastuu ei voi olla pelkkää sanahelinää. Mitä mahdollisuuksia yrityksillä on edesauttaa vastuullisuutta ja miten sitä voidaan mitata?
Lue lisää
aamukahvinosto
Aamukahvia ja tutkimustuloksia 28.3.2022
Just Foodin tutkimustulokset herättivät kiinnostusta aamupalatilaisuudessa Lasipalatsilla 25.3.2022
Lue lisää
img
Ruokakansalaisuus on tekoja kohti parempaa maailmaa 10.2.2022
Moniarvoisessa yhteiskunnassa erilaisia vaihtoehtoja, arvoja ja näkökulmia on soviteltava yhteen, sillä olemassa ei ole yhtä täydellistä ratkaisua ruokajärjestelmän kestävyysongelmaan.
Lue lisää
img
Puolivälin matkassa kohti reilumpaa ruokatulevaisuutta 24.1.2022
Tässä uutiskirjeessä esittelemme makupaloja tutkimusohjelman viime vuoden loppupuolen tärkeimmistä artikkeleista ja julkaisuista sekä tapahtumista, sekä kerromme kevättalven aktiviteeteista.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

 

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

  • Tulosta sivu