Hyppää sisältöön

Reilu ruokamurros vaatii eri tavoitteita yhteensovittavaa politiikkaa ja laajaa osallistumista. Tällä videolla avaamme hankkeen ensimmäisen politiikkasuosituksen pääsanomaa.

Katso lisää videoitamme.

Lautasella juuri nyt

img
Kestävä ruokajärjestelmä kiinnostaa nyt kaikkia 13.6.2022
Venäjän Ukrainassa aloittamalla sodalla on ollut suuret vaikutukset kansainväliseen maatalouskauppaan ja ruokahuoltoon, ja vaikutukset ovat ulottuneet myös ruuan tuotantoon Suomessa. Ruokajärjestelmämme ja sen kestävyys on kevään aikana noussut huomattavasti aikaisempaa enemmän julkiseen keskusteluun.
Lue lisää
img
Kuuntelimme oppilaiden ääntä kouluruokailusta ja yllätyimme, tuloksena kestävän kouluruokailun keittokirja 23.5.2022
Kouluruokakeskustelu liha- ja kasvisruoan välillä käy kuumana. Oppilaiden mielissä tämä on kuitenkin toissijaista.
Lue lisää
img
Rohkea rokan syö – kotimaisen palkokasviarvoketjun vahvistaminen vaatii politiikalta yhteispeliä 19.5.2022
Kestävän ruokajärjestelmän rakentaminen vaatii tuotantoa ja kulutusta ohjaavilta toimilta uudenlaista yhteispeliä, jossa meillä on Suomessa vielä tehtävää.
Lue lisää
img
Ratkaisuja kestävän ruokajärjestelmän tulevaisuuteen 16.5.2022
Strategisen tutkimuksen neuvoston FOOD-ohjelma tarjoili päättäjille osaamistaan ratkaisulounaalla 4.5.2022.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa aiheena luonnon monimuotoisuus 3.5.2022
Biodiversiteetin tutkiminen on melko haastavaa, mutta tutkimusta tehdään koko ajan enemmän ja enemmän. Myös meistä jokainen voi tehdä paljon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi!
Lue lisää
img
Hiiliviljely maidontuotannon muutosvoimana? 29.4.2022
Haastattelimme 18 maidontuottajaa eri puolilta Suomea. Keskeisimpinä oikeudenmukaisuuden kysymyksinä nousivat esiin maatalouden kannattavuus, kokemukset syyllistävästä keskustelusta ja turvepeltojen käyttö tulevaisuudessa.
Lue lisää
img
Ruokaturva ja huoltovarmuus puhuttavat myös Ruoka murroksessa -podcastissa 14.4.2022
Erikoisjaksossa puhumme muuttuneesta maailmantilanteesta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Millaisia vaikutuksia tilanteella on ruokajärjestelmämme toimintaan ja toimijoihin? Mitä nyt pitäisi tehdä?
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa elintarvikeyritykset ympäristövastuullisuuden edistäjinä 4.4.2022
Ympäristövastuu ei voi olla pelkkää sanahelinää. Mitä mahdollisuuksia yrityksillä on edesauttaa vastuullisuutta ja miten sitä voidaan mitata?
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

 

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

  • Tulosta sivu