Hyppää sisältöön

Reilu ruokamurros eli Just food -hankkeen tilannekatsauksessa pohditaan sitä, mitä me olemme hankkeen aikana oppineet, kun hankkeesta on kaksi ensimmäistä vuotta takana.

Lautasella juuri nyt

img
Reilun ruokamurroksen politiikka tarvitsee keskustelua 25.8.2021
Just Foodin järjestämissä ryhmäkeskusteluissa ympäri Suomen pohdittiin ruokajärjestelmää koskevan ilmastopolitiikan reiluutta. Keskustelujen anti on nyt koottu raporttiin.
Lue lisää
img
Vastuullisuutta ruokapalveluihin asiakkaita osallistaen – opit kiteytyvät osallistamiskortteihin 23.8.2021
Osana ruokapalvelujen kestävyystyötä valmistuivat osallistamiskortit, joihin on koottu tärkeimmät opit osallistamisesta sekä siitä, miten ruokapalveluita voisi osallistamisen keinoin jatkossa kehittää.
Lue lisää
img
Yhteisöviljelyä on montaa lajia 18.5.2021
Kumppanuusmaatalouden verkostotilaisuuden arvokkainta antia oli kokemusten jakaminen eri puolilta Suomea.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa podcastissa pöydällä maaperän päästövähennyskeskustelu 10.5.2021
Viidennessä jaksossa puhutaan pelloista. Miten vähennetään päästöjä ja lisätään hiilen sitoutumista maaperään? Hanna Jensenin johdolla maaperästä, tutkimuksesta ja vähän politiikastakin keskustelemassa Johan Åberg ja Heikki Lehto.
Lue lisää
img
Pohdiskelua tiedontarvitsijoista ja tutkimuksen vaikuttavuudesta 27.4.2021
Hankkeena meillä on vastuu siitä, että tutkimus etenee ja päätösten valmistelijat ja tekijät saavat käyttöönsä tietoa sopivasti paketoituna, kirjoittaa Kaisa Karttunen kevään uutiskirjeessä.
Lue lisää
img
Ruokaa saa muualtakin kuin kaupasta ja monimuotoisuutta voi ylläpitää jokainen pihallaan 27.4.2021
Kevään Just food Talks järjestettiin Martta-Akatemiassa. Uuden kasvukauden kunniaksi aiheina olivat kumppanuusmaatalous ja peltoluonnon monimuotoisuus.
Lue lisää
img
Uusi politiikkasuositus kannustaa päästövähennyksiin ja hiilensidontaan 27.4.2021
Just food mukana antamassa viljeltyjen turve- ja kivennäismaiden toimenpidesuosituksia.
Lue lisää
img
Syyt olla vähentämättä punaisen lihan kulutusta alkavat olla vähissä 26.4.2021
Millaisia vaikutuksia lihan ja lihavalmisteiden korvaamisella olisi ravintoaineiden saantiin ja terveyteen? Tätä pohtii Peppi Haario Just food Blogissaan.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

 

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

  • Tulosta sivu