Hyppää sisältöön

Testaa ympäristötekojen oikeudenmukaisuus Reiluustyökalun avulla! Joko olet kokeillut? Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden itsearviointiin. Tee testi niin tiedät enemmän!

Reiluustyökaluun pääset tästä.

Lautasella juuri nyt

img
Osallisuus reilun ruokapolitiikan tekemisessä – Just foodin politiikkadialogi Helsingissä 2.5.2024
Kutsuimme järjestöjen ja hallinnon edustajia yhdessä pohtimaan osallisuutta ruokapolitiikan tekemisessä. Just food -hankkeen jo neljäs yhteinen politiikkadialogi järjestettiin tällä kertaa Bottalla, Helsingissä keskiviikkona 24.4.2024.
Lue lisää
img
Ruokajärjestelmän kestävyysongelmia ratkotaan yhteistyöllä 26.1.2024
Oikeudenmukainen siirtymä ilmastokestävään ja monimuotoisuutta suojelevaan ruokajärjestelmään voi tapahtua vain, jos ymmärrämme, miten ruokajärjestelmä toimii kokonaisuutena ja miten asiat vaikuttavat toisiinsa.
Lue lisää
img
Living lab -työpajassa viljelijät, paikalliset asiantuntijat ja tutkijat pohtivat yhdessä turvemaiden kestävää käyttöä 25.1.2024
Jotta turvemaiden käytöstä aiheutuvia ilmastopäästöjä voidaan vähentää, tarvitaan koko järjestelmän laajuisia muutoksia ja toimia, jotka huomioivat paikalliset, alueelliset ja kansalliset tarpeet.
Lue lisää
img
Oletko jo käyttänyt Reiluustyökalua? Vastaa kyselyyn! 25.1.2024
Mietityttääkö organisaatiosi tai yrityksesi ympäristötekojen oikeudenmukaisuus? Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden itsearviointiin.
Lue lisää
img
Järjestöt mukaan ruokapolitiikan tekemiseen 8.1.2024
Hallitus on asettanut ohjausryhmän Suomen uuden ruokastrategian valmistelun edistämiseen. Selkeä kokoonpano, vai onko sittenkään? Tätä pohtii Suvi Huttunen Just food -blogissaan.
Lue lisää
Kouluruokakilpailu 2016
Syke ja THL tiedottavat: Kouluruokaa ilmaston hyväksi 12.12.2023
Oppilaat toivovat kouluruokaan nykyistä enemmän monipuolisuutta, vaihtelevuutta ja makua. Tämä vaatii reseptiikan kehittämistä.
Lue lisää
img
Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua – uudet ravitsemussuositukset kaikkien käyttöön 28.8.2023
Just food ja Leg4Life ovat vuodesta 2019 alkaen tutkineet ruokajärjestelmän mahdollisuuksia ja keinoja siirtymässä kohti terveellisempää ja kestävämpää ruokajärjestelmää.
Lue lisää
img
Reiluustyökalun julkistamiswebinaari 24.8. klo 10: Miten ruokajärjestelmän toimijat voivat arvioida ympäristötekojen oikeudenmukaisuutta? 29.6.2023
Elokuussa 2023 julkistamme Reiluustyökalun, joka on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on tarkoitettu sekä yrityksien, politiikan tekijöiden, että järjestöjen käyttöön.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

  • Tulosta sivu