Hyppää sisältöön
2022 Just food murrospolkukuva suomeksi

Suomi tarvitsee yhdessä tehdyn, eteenpäin katsovan, kestävän ja reilun ruokastrategian.

Kestävä, toimiva ja terveyttä edistävä ruokajärjestelmä on myös osa kokonaisturvallisuutta.

Lue lisää vaaliviesteistämme!

Lautasella juuri nyt

Just Food hiilikannutinkokeilunostoon mansikat
Kansalaisten ruoka-aika -työpajasarjan päätöstilaisuus 27.3.2023
Tutkimushankkeet ORSI ja Just food selvittivät suomalaisten kannustimia vähähiiliseen ruokavalioon puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa. Tervetuloa kuulemaan tämän työn tuloksia torstaina 20.4. klo 13-16.
Lue lisää
img
Tutkimuksen viesti uudelle eduskunnalle 23.3.2023
Kuvasimme yhdessä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman hankkeiden tutkijoiden kanssa videon uudelle eduskunnalle.
Lue lisää
img
Kauppa planetaarista ruokavaliota edistämässä 28.2.2023
Kuluttajien aktiivinen ohjaaminen kohti kestävää kulutusta on tapa, jolla kauppa voi osallistua ruokamurroksen edistämiseen, kirjoittaa Tunnu Orre Just food blogissaan.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa kysytään miten kasvipohjaiset tuotteet muuttavat ruokajärjestelmäämme? 6.2.2023
Kasvipohjaisten tuotteiden valikoima on meillä Suomessa huikea. Miten ne muuttavat ruokajärjestelmäämme? Siitä keskustelemme tämänkertaisessa jaksossamme.
Lue lisää
img
Reilu ruokamurros onnistuu yhteistyöllä 20.12.2022
Just foodin tekemä tutkimus reilun ruokamurroksen edistämiseksi on tullut entistä ajankohtaisemmaksi, kun huoltovarmuus ja ruuan riittävyys ovat nousseet puheenaiheiksi myös Suomen kontekstissa.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa keskustellaan ruokamurroksesta murroksen keskellä 13.12.2022
Korona ja sota Ukrainassa ovat muuttaneet ruokajärjestelmäkeskustelua nopeammin kuin kukaan osasi ennustaa. Toisaalta myös yritykset ja elintarviketeollisuus ovat murroksessa samalla kun vastuukysymykset nousevat yhä tärkeämpään rooliin.
Lue lisää
Tieteen päivät 13.1.2023
Miten siirtyä reilusti kohti ilmastoviisasta ruokajärjestelmää? 28.11.2022
Just food osallistuu Tieteen päiville 2023 sessiolla, jossa pohditaan, miten ruokamurros ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä oikeudenmukaisesti ja kestävästi.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

  • Tulosta sivu