Hyppää sisältöön

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

Lautasella juuri nyt

ruokakulho
Kestävän ruuan tutkimus on kansainvälisesti aktiivista 13.4.2021
Avoin symposium tarjosi laajan kattauksen näkemyksiä kestäviin ruokavalioihin.
Lue lisää
img
Ikä, ammatti vai asuinpaikka? – Selityksiä suomalaisten ruokamenojen ja niiden ilmastopäästöjen eroille 11.4.2021
Ilmeneekö suomalaisten ruokailutottumuksissa eroja asuinpaikan, ammatin ja iän suhteen? Tätä pohtivat Santtu Karhinen ja Hannu Savolainen Just food Blogissaan.
Lue lisää
img
Kouluruoka muuttaa maailmaa 26.3.2021
Muuttamalla ruokavalintoja ilmastoviisaampaan suuntaan voidaan ruuan ilmastokuormaa pienentää. Yksi keino on uudistaa koulujen ruokalistoja ilmaston näkökulmasta. Suomessa kouluruokailun piiriin kuuluu noin 900 000 lasta, joten vaikutus on suuri.
Lue lisää
img
Just foodin konsortiopäivillä puhuttiin vuorovaikutuksesta ja vaikuttavuudesta 19.3.2021
On tärkeää, että ison hankekonsortion kaikki työryhmät ovat vuorovaikutuksessa myös keskenään ja pohtivat erilaisia vaikuttavuuden roolejaan.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa astellaan murrospoluilla 12.2.2021
Ruoka murroksessa -tiedepodcastin kolmannessa jaksossa puhumme politiikkaa ja astelemme murrospoluilla kohti reilua, kestävää ja ilmastoviisasta ruokajärjestelmää.
Lue lisää
vihreät sipulinvarret
Murrospoluista apua arviointiin: mitä vaikutuksia on ruokajärjestelmän päästövähennystoimilla? 8.2.2021
Päästövähennysten vaikutusten arvioimiseksi Just Food on kehittänyt viisi murrospolkua, joiden avulla voidaan tarkastella miten vaikutukset jakautuvat eri väestöryhmille eri alueilla.
Lue lisää
img
Tie kohti ruokakansalaisuutta käy kouluruokalan kautta 16.12.2020
Tämän päivän koululaiset ovat huomisen ilmastoviisaita ruokailijoita, kirjoittavat Roosa Ritola ja Taneli Pudas Just food Blogissaan.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcast pohtii mitä on ruokamurroksen reiluus? 15.12.2020
Toisessa jaksossa keskustelemme oikeudenmukaisuudesta. Mikä sitten on reilua ja miten ilmastoviisas ruokamurros toteutetaan ilman syyllistämistä?
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

 

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

  • Tulosta sivu