Hyppää sisältöön

Reilu ruokamurros vaatii eri tavoitteita yhteensovittavaa politiikkaa ja laajaa osallistumista. Tällä videolla avaamme hankkeen ensimmäisen politiikkasuosituksen pääsanomaa.

Katso lisää videoitamme.

Lautasella juuri nyt

img
Eväät reiluun ruokamurrokseen -tapahtuma – ilmoittaudu mukaan! 26.9.2022
Tervetuloa joko paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti mukaan tapahtumaan, jossa julkaistaan Just food -tutkimuksen uusin raportti ja politiikkasuositukset, joissa tutkijat antavat eväitä siihen, miten reilu ruokamurros voidaan Suomessa toteuttaa.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa keskustellaan ilmastoviisaasta kouluruoasta 21.9.2022
Tiesitkö että ruokaympäristön viihtyvyys ja ruokarauha voivat vaikuttaa myös ruoan ilmastovaikutuksiin?
Lue lisää
img
Laitumia, syysviljoja ja hyönteispölytteisiä kasveja – peltojen monimuotoisuutta voi edistää kasvivalinnoilla 18.8.2022
Kaksi vuotta sitten joukko tutkijoita kartoitti tavanomaisia ja luomuviljeltyjä peltoja, joilla kasvoi viljoja, öljykasveja, härkäpapua, kaaleja ja erityyppisiä nurmia. Tavoitteena oli selvittää, eroaako luonnon monimuotoisuus eri viljelykasvien ja tuotantotapojen välillä.
Lue lisää
Just Food hiilikannutinkokeilunostoon mansikat
Tule mukaan ruuan kulutuksen hiilikannustimet -kokeiluun! 5.8.2022
Mikä kannustaisi sinua tekemään vähähiilisempiä ruokavalintoja? Kuinka kauppa, päättäjät ja tuottajat voisivat auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa? Tule mukaan etsimään reiluja kannustimia ruuan kulutuksen hiilijalanjäljen pienentämiseen.
Lue lisää
just food blog low carbon pathways
Maatalouden oikeudenmukainen vähähiilisyyssiirtymä 3.8.2022
Ruokaturvan ja ekologisen resilienssin edistämistyöhön saattaa sisältyä kilpailevia arvoja ja tavoitteita. Uusimpaan tutkimukseensa perustuen, näiden ristiriitaisuuksien ratkaisuun pureutuu blogissaan Ellen Huan-Niemi (englanniksi).
Lue lisää
img
Kestävä ruokajärjestelmä kiinnostaa nyt kaikkia 13.6.2022
Venäjän Ukrainassa aloittamalla sodalla on ollut suuret vaikutukset kansainväliseen maatalouskauppaan ja ruokahuoltoon, ja vaikutukset ovat ulottuneet myös ruuan tuotantoon Suomessa. Ruokajärjestelmämme ja sen kestävyys on kevään aikana noussut huomattavasti aikaisempaa enemmän julkiseen keskusteluun.
Lue lisää
img
Kuuntelimme oppilaiden ääntä kouluruokailusta ja yllätyimme, tuloksena kestävän kouluruokailun keittokirja 23.5.2022
Kouluruokakeskustelu liha- ja kasvisruoan välillä käy kuumana. Oppilaiden mielissä tämä on kuitenkin toissijaista.
Lue lisää
img
Rohkea rokan syö – kotimaisen palkokasviarvoketjun vahvistaminen vaatii politiikalta yhteispeliä 19.5.2022
Kestävän ruokajärjestelmän rakentaminen vaatii tuotantoa ja kulutusta ohjaavilta toimilta uudenlaista yhteispeliä, jossa meillä on Suomessa vielä tehtävää.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

 

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

  • Tulosta sivu