Uutisarkisto - uutiset

1
2
3
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle

Julkaistu
Kestävä ruokajärjestelmä kiinnostaa nyt kaikkia

Venäjän Ukrainassa aloittamalla sodalla on ollut suuret vaikutukset kansainväliseen maatalouskauppaan ja ruokahuoltoon, ja vaikutukset ovat ulottuneet myös ruuan tuotantoon Suomessa. Ruokajärjestelmäm...

13.6.2022
Kuuntelimme oppilaiden ääntä kouluruokailusta ja yllätyimme, tuloksena kestävän kouluruokailun keittokirja

Kouluruokakeskustelu liha- ja kasvisruoan välillä käy kuumana. Oppilaiden mielissä tämä on kuitenkin toissijaista.

23.5.2022
Ratkaisuja kestävän ruokajärjestelmän tulevaisuuteen

Strategisen tutkimuksen neuvoston FOOD-ohjelma tarjoili päättäjille osaamistaan ratkaisulounaalla 4.5.2022.

16.5.2022
Ruoka murroksessa -podcastissa aiheena luonnon monimuotoisuus

Biodiversiteetin tutkiminen on melko haastavaa, mutta tutkimusta tehdään koko ajan enemmän ja enemmän. Myös meistä jokainen voi tehdä paljon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi!

3.5.2022
Ruokaturva ja huoltovarmuus puhuttavat myös Ruoka murroksessa -podcastissa

Erikoisjaksossa puhumme muuttuneesta maailmantilanteesta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Millaisia vaikutuksia tilanteella on ruokajärjestelmämme toimintaan ja toimijoihin? Mitä nyt pitäisi tehdä?

14.4.2022
Ruoka murroksessa -podcastissa elintarvikeyritykset ympäristövastuullisuuden edistäjinä

Ympäristövastuu ei voi olla pelkkää sanahelinää. Mitä mahdollisuuksia yrityksillä on edesauttaa vastuullisuutta ja miten sitä voidaan mitata?

4.4.2022
Aamukahvia ja tutkimustuloksia

Just foodin tutkimustulokset herättivät kiinnostusta aamupalatilaisuudessa Lasipalatsilla 25.3.2022

28.3.2022
Puolivälin matkassa kohti reilumpaa ruokatulevaisuutta

Tässä uutiskirjeessä esittelemme makupaloja tutkimusohjelman viime vuoden loppupuolen tärkeimmistä artikkeleista ja julkaisuista sekä tapahtumista, sekä kerromme kevättalven aktiviteeteista.

24.1.2022
Ruoka murroksessa podcastissa puhutaan reiluista politiikkakeinoista

Tällä kertaa puhutaan politiikkakeinoista ja niiden reiluudesta. Mitä niillä oikeastaan tarkoitetaan ja miten niitä voidaan arvioida?

28.12.2021
Reiluuden rajat ja ristiriidat ruokamurroksessa -politiikkadialogitapahtumassa katsottiin tulevaan

Kulttuuritalon tilaisuudessa kuultiin uusimpia tutkimustuloksia ruokamurroksen vaikutuksista maatalouteen ja ravitsemukseen sekä sen vaatimiin reiluihin politiikkakeinoihin.

3.11.2021
Nuoret haluavat työskennellä kestävän ruokajärjestelmän eteen

Tutkijat viettivät inspiroivan iltapäivän Nuorten ilmasto- ja luontohuippukokouksessa Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 23.10.2021.

1.11.2021
Reilu ruokamurros vaatii eri tavoitteita yhteensovittavaa politiikkaa ja laajaa osallistumista

Maailman ruokapäivää 16.10.2021 tukeaksemme, kuvasimme videon, jossa avaamme reilun ruokamurroksen käsitettä.

15.10.2021
Reiluuden rajat ja ristiriidat ruokamurroksessa

Tervetuloa Reilu ruokamurros -tutkimushankkeen webinaariin 28.10. kuulemaan uusimpia tutkimustuloksia ruokamurroksen vaikutuksista yhteiskunnassa sekä reilun ruokamurroksen vaatimista politiikkakeinoi...

11.10.2021
Ruoka murroksessa podcast takes a more global view

In this episode Hanna Jensen talks in English with our special guest Dr Theresa Tribaldos together with Minna Kaljonen about just food system transition in a more global perspective. We also hear more...

4.10.2021
Just food -hankkeen konsortiopäivillä nivottiin yhteen tähän mennessä saatuja tuloksia

Tämän syksyn konsortiopäivien päätavoitteena oli tuoda kaikkien eri työpakettien työt yhteisen pöydän ääreen.

4.10.2021
Reilun ruokamurroksen politiikka tarvitsee keskustelua

Just Foodin järjestämissä ryhmäkeskusteluissa ympäri Suomen pohdittiin ruokajärjestelmää koskevan ilmastopolitiikan reiluutta. Keskustelujen anti on nyt koottu raporttiin.

25.8.2021
Vastuullisuutta ruokapalveluihin asiakkaita osallistaen – opit kiteytyvät osallistamiskortteihin

Osana ruokapalvelujen kestävyystyötä valmistuivat osallistamiskortit, joihin on koottu tärkeimmät opit osallistamisesta sekä siitä, miten ruokapalveluita voisi osallistamisen keinoin jatkossa kehittää...

23.8.2021
Yhteisöviljelyä on montaa lajia

Kumppanuusmaatalouden verkostotilaisuuden arvokkainta antia oli kokemusten jakaminen eri puolilta Suomea.

18.5.2021
Ruoka murroksessa podcastissa pöydällä maaperän päästövähennyskeskustelu

Viidennessä jaksossa puhutaan pelloista. Miten vähennetään päästöjä ja lisätään hiilen sitoutumista maaperään? Hanna Jensenin johdolla maaperästä, tutkimuksesta ja vähän politiikastakin keskustelemass...

10.5.2021
Pohdiskelua tiedontarvitsijoista ja tutkimuksen vaikuttavuudesta

Hankkeena meillä on vastuu siitä, että tutkimus etenee ja päätösten valmistelijat ja tekijät saavat käyttöönsä tietoa sopivasti paketoituna, kirjoittaa Kaisa Karttunen kevään uutiskirjeessä.

27.4.2021

1
2
3
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle
  • Tulosta sivu