Uutisarkisto - uutiset

1
2
3
4
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle

Julkaistu
Ruokajärjestelmän kestävyysongelmia ratkotaan yhteistyöllä

Oikeudenmukainen siirtymä ilmastokestävään ja monimuotoisuutta suojelevaan ruokajärjestelmään voi tapahtua vain, jos ymmärrämme, miten ruokajärjestelmä toimii kokonaisuutena ja miten asiat vaikuttavat...

26.1.2024
Living lab -työpajassa viljelijät, paikalliset asiantuntijat ja tutkijat pohtivat yhdessä turvemaiden kestävää käyttöä

Jotta turvemaiden käytöstä aiheutuvia ilmastopäästöjä voidaan vähentää, tarvitaan koko järjestelmän laajuisia muutoksia ja toimia, jotka huomioivat paikalliset, alueelliset ja kansalliset tarpeet.

25.1.2024
Oletko jo käyttänyt Reiluustyökalua? Vastaa kyselyyn!

Mietityttääkö organisaatiosi tai yrityksesi ympäristötekojen oikeudenmukaisuus? Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden itsearviointiin.

25.1.2024
Syke ja THL tiedottavat: Kouluruokaa ilmaston hyväksi

Oppilaat toivovat kouluruokaan nykyistä enemmän monipuolisuutta, vaihtelevuutta ja makua. Tämä vaatii reseptiikan kehittämistä.

12.12.2023
Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua – uudet ravitsemussuositukset kaikkien käyttöön

Just food ja Leg4Life ovat vuodesta 2019 alkaen tutkineet ruokajärjestelmän mahdollisuuksia ja keinoja siirtymässä kohti terveellisempää ja kestävämpää ruokajärjestelmää.

28.8.2023
Reiluustyökalun julkistamiswebinaari 24.8. klo 10: Miten ruokajärjestelmän toimijat voivat arvioida ympäristötekojen oikeudenmukaisuutta?

Elokuussa 2023 julkistamme Reiluustyökalun, joka on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on ta...

29.6.2023
Matkalla reiluun, ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään

Just food -tutkimus on painottanut tarvetta saada Suomeen kansallinen strategia, joka tukisi siirtymää kohti oikeudenmukaisempaa, monimuotoisuutta suojelevaa ja ilmastokestävää ruokajärjestelmää. Olem...

28.6.2023
Helppous, hinta ja maistuvuus auttaisivat kansalaisia pienentämään ruoan hiilijalanjälkeä - luotettavaa tietoa tarvitaan

Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käy...

20.4.2023
Kansalaisten ruoka-aika -työpajasarjan päätöstilaisuus

Tutkimushankkeet ORSI ja Just food selvittivät suomalaisten kannustimia vähähiiliseen ruokavalioon puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa. Tervetuloa kuulemaan tämän työn tuloksia torstaina 20.4. kl...

27.3.2023
Tutkimuksen viesti uudelle eduskunnalle

Kuvasimme yhdessä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman hankkeiden tutkijoiden kanssa videon uudelle eduskunnalle.

23.3.2023
Suomi tarvitsee yhdessä tehdyn, eteenpäin katsovan, kestävän ja reilun ruokastrategian

Kirjoitimme vaaliviestimme eduskuntavaaleihin 2023.

8.3.2023
Ruoka murroksessa -podcastissa kysytään miten kasvipohjaiset tuotteet muuttavat ruokajärjestelmäämme?

Kasvipohjaisten tuotteiden valikoima on meillä Suomessa huikea. Miten ne muuttavat ruokajärjestelmäämme? Siitä keskustelemme tämänkertaisessa jaksossamme.

6.2.2023
Reilu ruokamurros onnistuu yhteistyöllä

Just foodin tekemä tutkimus reilun ruokamurroksen edistämiseksi on tullut entistä ajankohtaisemmaksi, kun huoltovarmuus ja ruuan riittävyys ovat nousseet puheenaiheiksi myös Suomen kontekstissa.

20.12.2022
Ruoka murroksessa -podcastissa keskustellaan ruokamurroksesta murroksen keskellä

Korona ja sota Ukrainassa ovat muuttaneet ruokajärjestelmäkeskustelua nopeammin kuin kukaan osasi ennustaa. Toisaalta myös yritykset ja elintarviketeollisuus ovat murroksessa samalla kun vastuukysymyk...

13.12.2022
Miten siirtyä reilusti kohti ilmastoviisasta ruokajärjestelmää?

Just food osallistuu Tieteen päiville 2023 sessiolla, jossa pohditaan, miten ruokamurros ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä oikeudenmukaisesti ja kestävästi.

28.11.2022
Suomi tarvitsee vahvan kestävän ruokajärjestelmän strategian - Just food -hankkeen uusi raportti ja politiikkasuositukset julkaistu

Kasvihuonekaasupäästöjen merkittävä vähentäminen suomalaisessa ruokajärjestelmässä edellyttää laajamittaisia toimia turvemailla sekä kotieläinperäisten tuotteiden kulutuksen vähentämistä.

11.10.2022
Eväät reiluun ruokamurrokseen -tapahtuma – ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa joko paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti mukaan tapahtumaan, jossa julkaistaan Just food -tutkimuksen uusin raportti ja politiikkasuositukset, joissa tutkijat antavat eväitä siihen,...

26.9.2022
Ruoka murroksessa -podcastissa keskustellaan ilmastoviisaasta kouluruoasta

Tiesitkö että ruokaympäristön viihtyvyys ja ruokarauha voivat vaikuttaa myös ruoan ilmastovaikutuksiin?

21.9.2022
Tule mukaan ruuan kulutuksen hiilikannustimet -kokeiluun!

Mikä kannustaisi sinua tekemään vähähiilisempiä ruokavalintoja? Kuinka kauppa, päättäjät ja tuottajat voisivat auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa? Tule mukaan etsimään reiluja kannustimia ruua...

5.8.2022
Maatalouden oikeudenmukainen vähähiilisyyssiirtymä

Ruokaturvan ja ekologisen resilienssin edistämistyöhön saattaa sisältyä kilpailevia arvoja ja tavoitteita. Uusimpaan tutkimukseensa perustuen, näiden ristiriitaisuuksien ratkaisuun pureutuu blogissaan...

3.8.2022

1
2
3
4
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle
  • Tulosta sivu