Uutisarkisto - uutiset

1
2
3
4
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle

Julkaistu
Helppous, hinta ja maistuvuus auttaisivat kansalaisia pienentämään ruoan hiilijalanjälkeä - luotettavaa tietoa tarvitaan

Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käy...

20.4.2023
Kansalaisten ruoka-aika -työpajasarjan päätöstilaisuus

Tutkimushankkeet ORSI ja Just food selvittivät suomalaisten kannustimia vähähiiliseen ruokavalioon puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa. Tervetuloa kuulemaan tämän työn tuloksia torstaina 20.4. kl...

27.3.2023
Tutkimuksen viesti uudelle eduskunnalle

Kuvasimme yhdessä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman hankkeiden tutkijoiden kanssa videon uudelle eduskunnalle.

23.3.2023
Suomi tarvitsee yhdessä tehdyn, eteenpäin katsovan, kestävän ja reilun ruokastrategian

Kirjoitimme vaaliviestimme eduskuntavaaleihin 2023.

8.3.2023
Ruoka murroksessa -podcastissa kysytään miten kasvipohjaiset tuotteet muuttavat ruokajärjestelmäämme?

Kasvipohjaisten tuotteiden valikoima on meillä Suomessa huikea. Miten ne muuttavat ruokajärjestelmäämme? Siitä keskustelemme tämänkertaisessa jaksossamme.

6.2.2023
Reilu ruokamurros onnistuu yhteistyöllä

Just foodin tekemä tutkimus reilun ruokamurroksen edistämiseksi on tullut entistä ajankohtaisemmaksi, kun huoltovarmuus ja ruuan riittävyys ovat nousseet puheenaiheiksi myös Suomen kontekstissa.

20.12.2022
Ruoka murroksessa -podcastissa keskustellaan ruokamurroksesta murroksen keskellä

Korona ja sota Ukrainassa ovat muuttaneet ruokajärjestelmäkeskustelua nopeammin kuin kukaan osasi ennustaa. Toisaalta myös yritykset ja elintarviketeollisuus ovat murroksessa samalla kun vastuukysymyk...

13.12.2022
Miten siirtyä reilusti kohti ilmastoviisasta ruokajärjestelmää?

Just food osallistuu Tieteen päiville 2023 sessiolla, jossa pohditaan, miten ruokamurros ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä oikeudenmukaisesti ja kestävästi.

28.11.2022
Suomi tarvitsee vahvan kestävän ruokajärjestelmän strategian - Just food -hankkeen uusi raportti ja politiikkasuositukset julkaistu

Kasvihuonekaasupäästöjen merkittävä vähentäminen suomalaisessa ruokajärjestelmässä edellyttää laajamittaisia toimia turvemailla sekä kotieläinperäisten tuotteiden kulutuksen vähentämistä.

11.10.2022
Eväät reiluun ruokamurrokseen -tapahtuma – ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa joko paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti mukaan tapahtumaan, jossa julkaistaan Just food -tutkimuksen uusin raportti ja politiikkasuositukset, joissa tutkijat antavat eväitä siihen,...

26.9.2022
Ruoka murroksessa -podcastissa keskustellaan ilmastoviisaasta kouluruoasta

Tiesitkö että ruokaympäristön viihtyvyys ja ruokarauha voivat vaikuttaa myös ruoan ilmastovaikutuksiin?

21.9.2022
Tule mukaan ruuan kulutuksen hiilikannustimet -kokeiluun!

Mikä kannustaisi sinua tekemään vähähiilisempiä ruokavalintoja? Kuinka kauppa, päättäjät ja tuottajat voisivat auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa? Tule mukaan etsimään reiluja kannustimia ruua...

5.8.2022
Maatalouden oikeudenmukainen vähähiilisyyssiirtymä

Ruokaturvan ja ekologisen resilienssin edistämistyöhön saattaa sisältyä kilpailevia arvoja ja tavoitteita. Uusimpaan tutkimukseensa perustuen, näiden ristiriitaisuuksien ratkaisuun pureutuu blogissaan...

3.8.2022
Kestävä ruokajärjestelmä kiinnostaa nyt kaikkia

Venäjän Ukrainassa aloittamalla sodalla on ollut suuret vaikutukset kansainväliseen maatalouskauppaan ja ruokahuoltoon, ja vaikutukset ovat ulottuneet myös ruuan tuotantoon Suomessa. Ruokajärjestelmäm...

13.6.2022
Kuuntelimme oppilaiden ääntä kouluruokailusta ja yllätyimme, tuloksena kestävän kouluruokailun keittokirja

Kouluruokakeskustelu liha- ja kasvisruoan välillä käy kuumana. Oppilaiden mielissä tämä on kuitenkin toissijaista.

23.5.2022
Ratkaisuja kestävän ruokajärjestelmän tulevaisuuteen

Strategisen tutkimuksen neuvoston FOOD-ohjelma tarjoili päättäjille osaamistaan ratkaisulounaalla 4.5.2022.

16.5.2022
Ruoka murroksessa -podcastissa aiheena luonnon monimuotoisuus

Biodiversiteetin tutkiminen on melko haastavaa, mutta tutkimusta tehdään koko ajan enemmän ja enemmän. Myös meistä jokainen voi tehdä paljon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi!

3.5.2022
Ruokaturva ja huoltovarmuus puhuttavat myös Ruoka murroksessa -podcastissa

Erikoisjaksossa puhumme muuttuneesta maailmantilanteesta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Millaisia vaikutuksia tilanteella on ruokajärjestelmämme toimintaan ja toimijoihin? Mitä nyt pitäisi tehdä?

14.4.2022
Ruoka murroksessa -podcastissa elintarvikeyritykset ympäristövastuullisuuden edistäjinä

Ympäristövastuu ei voi olla pelkkää sanahelinää. Mitä mahdollisuuksia yrityksillä on edesauttaa vastuullisuutta ja miten sitä voidaan mitata?

4.4.2022
Aamukahvia ja tutkimustuloksia

Just foodin tutkimustulokset herättivät kiinnostusta aamupalatilaisuudessa Lasipalatsilla 25.3.2022

28.3.2022

1
2
3
4
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle
  • Tulosta sivu