Tutkittua tietoa ja käytännön ratkaisuja

Just food tutkii eri päästövähennyspolkuja ja niiden vaikutusten jakautumista. © Just food/SYKE

Just food vahvistaa ympäristö-, talous- ja ravitsemuskysymysten sisällyttämistä ruokamurroksen arviointiin. Hankkeessa tuotetaan poikkitieteellisesti uutta empiiristä tietoa erilaisten päästövähennyspolkujen ekologisista, taloudellisista ja ravitsemuksellisista vaikutuksista ja niiden jakautumisesta eri tuotantosuuntien, alueiden ja väestöryhmien kesken. Tämä luo pohjaa haavoittuvien ryhmien tunnistamiselle ja käytännön ratkaisujen hakemiselle ja testaamiselle haavoittuvuuksien vähentämiseksi.

Yhteistyöllä ratkaisuihin

Just food etsii ratkaisuja reilun ruokamurroksen toteutukseen yhdessä tutkimuskumppaneiden - Valio, Palvelukeskus Helsinki, Muuramen ruokapalvelut, Leijona Catering, Juurikas JKL, Oma pelto, Brasilian soijantuottajat - kanssa ruokajärjestelmän eri osissa. Suunnittelemme yhdessä ratkaisuja, jotka huomioivat ja tunnustavat paremmin haavoittuvat ryhmät reilun ruokamurroksen toteutuksessa. Tämä on hankkeen ainutlaatuinen panos ruokamurroksen hallinnan toimiin ja teoriaan.

 

Julkaistu 7.11.2019 klo 9.04, päivitetty 4.6.2020 klo 8.42
  • Tulosta sivu