Reiluus on perusta kestävälle muutokselle

Uutinen 26.8.2024 klo 8.24
© Just food

Jotta ilmaston lämpeneminen ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen saadaan pysäytettyä, on kaikkien toimijoiden kannettava kortensa kekoon.

Ruokajärjestelmien kestävyyssiirtymä on edellytys sille, että saavutamme kansainväliset kestävän kehityksen tavoitteet. Mutta pysyvää muutosta ei saavuteta, jos muutosehdotukset koetaan epäreiluina.

"enemmän yhteisiä näkemyksiä kuin eroavaisuuksia etsien"

Just foodissa tutkitaan, miten kestävyyssiirtymä voitaisiin tehdä niin, että se olisi samaan aikaan kestävä, hyväksyttävä ja oikeudenmukainen.

Esimerkkinä tästä on turvemaiden ilmastokestäviä käyttötapoja tutkiva Living lab -tutkimus, jossa kehitetään turvepeltojen kestävän käytön ratkaisuja siten, että ne ovat samaan aikaan turvepeltojen omistajille hyväksyttäviä ja taloudellisesti järkeviä, sekä mahdollistavat maatalouden kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen. Lisää Living lab toiminnasta voit lukea tästä uutiskirjeestä.

Marjatta Selänniemi

Eteenpäin menemme enemmän yhteisiä näkemyksiä kuin eroavaisuuksia etsien.

Marjatta Selänniemi, E2 Tutkimus, Just food -hankkeen vuorovaikutusvastaava


  • Tulosta sivu