Ruoka murroksessa podcastissa pöydällä maaperän päästövähennyskeskustelu

Uutinen 10.5.2021 klo 15.24
Studiolla Johan Åberg (vasemmalla) ja Heikki Lehtonen (keskellä) sekä juontaja Hanna Jensen (oikealla). © Katja Lepistö

Jaksossa numero viisi puhutaan pelloista. Keskustelu maaperän päästövähennyksistä käy parhaillaan kuumana. Miten vähennetään päästöjä ja lisätään hiilen sitoutumista maaperään? Ratkaisut tekee lopulta viljelijä. Peltojen ilmastotekoja ohjaa ristiriitainen politiikka, mutta alalla on myös paljon mahdollisuuksia. Entä jos viljelijät ovat pian kateuden kohteina peltojen hiilensidontamahdollisuuksien ansiosta? Hanna Jensenin johdolla maaperästä, tutkimuksesta ja vähän politiikastakin keskustelemassa Johan Åberg MTK:sta ja Heikki Lehtonen Lukesta.

Ruoka murroksessa -podcast tuo pöytään monipuolista keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Avaamme hankalia käsitteitä ja herättelemme keskustelua aiheen eri näkökulmista. Tuomme mukaan keskusteluun mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä.

 

Kuuntele viides jakso tästä ja osallistu keskusteluun Twitterissä @justfood_stn käyttäen aihetunnistetta #Ruokamurroksessa. Esitämme parhaat kysymykset tulevissa jaksoissamme alan asiantuntijoille. Ohjelman jaksot ja tekstimuotoinen versio löytyvät hankkeen sivuilta ja voit kuunnella jaksoja muun muassa Spotifyssa sekä Apple Podcasteissa ja Google Podcasteissa. Podcastia tuottaa Just food -hanke, www.justfood.fi.

Lisätietoja

  • Just food -hankkeen vuorovaikutusvastaava, tutkija Kaisa Karttunen, e2 Tutkimus, etunimi.sukunimi@e2.fi, puh. 040 7018 129

  • Tulosta sivu