Reiluus on perusta kestävälle muutokselle
Jotta ilmaston lämpeneminen ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen saadaan pysäytettyä, on kaikkien toimijoiden kannettava kortensa kekoon.
Ruokajärjestelmien kestävyyssiirtymä on edellytys sille, että saavutamme kansainväliset kestävän kehityksen tavoitteet. Mutta pysyvää muutosta ei saavuteta, jos muutosehdotukset koetaan epäreiluina.
Just foodissa tutkitaan, miten kestävyyssiirtymä voitaisiin tehdä niin, että se olisi samaan aikaan kestävä, hyväksyttävä ja oikeudenmukainen.
Esimerkkinä tästä on turvemaiden ilmastokestäviä käyttötapoja tutkiva Living lab -tutkimus, jossa kehitetään turvepeltojen kestävän käytön ratkaisuja siten, että ne ovat samaan aikaan turvepeltojen omistajille hyväksyttäviä ja taloudellisesti järkeviä, sekä mahdollistavat maatalouden kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen. Lisää Living lab toiminnasta voit lukea tästä uutiskirjeestä.
Eteenpäin menemme enemmän yhteisiä näkemyksiä kuin eroavaisuuksia etsien. Marjatta Selänniemi
|