Ruokaturvassa on huomioitava myös ekologinen kestävyys

Uutinen 11.9.2020 klo 9.14
© Unsplash/Jonathan Borba

Ruokapalvelut ovat keskeinen osa suomalaista ruokaturvaa ja huoltovarmuutta. Ne ovat aikojen saatossa tasanneet merkittävästi ravitsemuksellisia eroja eri sosiaalisten ryhmien välillä ja opettaneet syömään terveellisesti ja monipuolisesti. On tärkeää, että ruokaturvassa huomioidaan myös ekologinen kestävyys, kirjoittaa Minna Kaljonen SYKEn Ratkaisuja-blogissaan.

Ruokapalvelut tarvitsevat kuitenkin tuekseen aktiivista ruokapolitiikkaa, joka auttaa niitä toimimaan laajemman ruokaturvan puolesta. Just food -hankkeessa selvitetään yhteistyössä tutkimuskumppaneiden Palvelukeskus Helsingin, Muuramen ruokapalvelujen sekä Leijona Cateringin kanssa miten eri tavoin ympäristöystävällistä ruokailua voidaan edistää kouluissa.

”Ruokapalveluilla on merkittävä rooli ekologisen ruokaturvan vahvistamisessa Suomessa. Ne voivat vaikuttaa laajasti ruoan kulutukseen ja tuotantoon. Tutkimustemme mukaan ruokapalvelut voivat luoda kysyntää uusille tuotteille, mutta myös muokata ruokailutottumuksiamme”, sanoo Kaljonen.

Lisää aiheesta

Lisätietoja

  • Just food -hankkeen johtaja, johtava tutkija Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi, puh. 0295 251 252

  • Tulosta sivu